headerimage

Heb je last van Whiplash?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Zaandam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Whiplash.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830600 WhatsApp

Veilig herstellen van een whiplash

Klachten bij een whiplash

Binnen 24 uur na een ongeluk merk je dat je nek stijf wordt. Je krijgt hoofdpijn, bent gevoelig in je schouders en/of armen en je bent vermoeid. Sommige mensen hebben ook last van wazig zicht, slecht slapen, een piep in de oren, duizeligheid en sombere gevoelens. De kans is groot dat je een whiplash hebt.

Een whiplash: het klappen van een zweep

Een whiplash ontstaat bijna altijd als gevolg van een botsing of een ongeluk bij het sporten. Door de impact klapt je hoofd heen en weer, net als het klappen van een zweep. Het beschadigt botten in je wervels, tussenwervelschijven, banden en spieren. Herstel kan een paar maanden tot een aantal jaren duren. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen in je herstel. Maak dus snel een afspraak.

In kaart brengen van je klachten

Tijdens een eerste afspraak bij de fysio gaan we heel precies onderzoeken hoe het gebeurde en hoe je je nu voelt. Door middel van een lichamelijk onderzoek brengen we in kaart hoe je je kunt bewegen en in hoeverre je je dagelijkse dingen kunt doen. Welke bewegingen doen pijn? Waar ervaar je de pijn precies? Zo bepalen we de ernst van je klacht en stippelen we een routekaart uit.

Tijdens de fysio behandeling

Tijdens de fysiobehandeling doen we rek- en beweegoefeningen. Rust nemen is een belangrijke factor in het herstel, te snel willen werkt alleen maar tegen. We werken aan pijnvermindering en bewegingsvrijheid en zodra het even weer kan gaan we ook aan de slag met krachttraining om je lijf weer sterk en fit te maken.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.622 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top