headerimage

Het geeft veel voldoening om samen met mensen te werken aan herstel.

 

quote

Over mij

Ik wilde graag sporters begeleiden. Mensen helpen hun lichaam op de beste manier te gebruiken. Om sportresultaten te verbeteren. Om op de top van je kunnen te presteren. Ik volgde het Cios in Sittard en leerde daar niet alleen wat je allemaal met je lichaam kunt doen, maar ook waar het mis kan gaan en hoe je vanuit een blessure verder moet.

Ik zag het als een verdieping van mijn vak: naast coach, fitnessinstructeur en sportmassage wilde ik mensen helpen herstellen. Vandaar dat ik besloot door te studeren: fysiotherapie in Eindhoven.

Een beroep in beweging

Niet alleen letterlijk, er gebeurt veel in mijn vakgebied. Ik vind dat inspirerend. Daarbij is het belangrijk dat ik mijn patiënten goede programma’s kan bieden die niet alleen voldoen aan de standaard, maar gebruik maken van nieuwe, wetenschappelijke bewezen, methoden. Vandaar dat ik onophoudelijk in opleiding ben.

Persoonlijk betrokken

Voordat ik mijn eigen praktijk begon, werkte ik twaalf jaar in verschillende particuliere praktijken. Naast dat ik daar veel ervaring opdeed, leerde ik er wat ik belangrijk vind in de samenwerking met een patiënt. Persoonlijke aandacht bijvoorbeeld, de zorg waarmee je niet alleen de klacht, maar ook de persoon begeleidt.

Het begint bij het zorgvuldig formuleren van een diagnose. Ik neem er de tijd voor. Er hangt veel vanaf: hoe we gaan werken, welke behandelmethode we kiezen, wat de verschillende fases zijn. Een ondoordachte diagnose kan verstrekkende gevolgen hebben. Vandaar dat we inzichten uit jouw verhaal en fysiek onderzoek vaak ondersteunen met tests of bijvoorbeeld een echografie. Een goede start is het halve werk.

Ontwikkeling van een eigen stijl

Op de praktijk werken we aan de hand van standaarden in ons vakgebied. Toch heb ook ik een eigen stijl: een combinatie van specifieke technieken om je gewrichten beter te laten bewegen en fysieke training. Ik geef duidelijke instructies, goed advies en begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Ik zal je —vooral in het begin van de behandeling— fysiek helpen bij het herstel van het probleemgebied. Zodat je gewrichten beter bewegen, je begrijpt hoe je bijvoorbeeld meer in balans kunt komen en ervaart hoe je anders kunt bewegen. Vervolgens ga je vooral zelf aan de slag. Met gerichte oefeningen herstel je de kracht in bepaalde spiergroepen.

Het vinden van de belemmerende factor

Vaak staat iets het herstel in de weg. Dat kan fysiek zijn, maar ook mentaal of je gedrag. Tijdens de behandeling vinden we de factoren die duurzaam herstel in de weg staan: en we nemen ze een voor een weg.

Hoe succesvol we zijn, hangt van de klacht, de fase waarin je zit, je inzet enzovoort. Maar het hangt ook af van de verwachtingen die je hebt. Voor een acute klacht die ‘uit het niets’ komt houden we drie tot zes weken aan om compleet te herstellen —klachtenvrij. Ga je revalideren na een operatie, dan zal het langer duren. En is het een klacht die je al vaker had, dan gaan we het risico op herhaling verkleinen.

Mooi werk

Mijn werk is inhoudelijk interessant. Ik leer graag. Ik word er graag beter in. Daarbij geeft het veel voldoening om samen met mensen te werken aan herstel. Iemand beter te zien worden, iemand begrijpen en kunnen motiveren. Dat is mooi. Op mijn eigen praktijk kan ik dat doen met de zorg en aandacht die ik belangrijk vind.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Mariska

Bekijk profiel
Top